Last Minute

Barátok, Társak

Képek

Videók

Színház

Életrajz

Diszkográfia

Kapcsolat

Színház

2005-2006-ban egy régi elképzelésemet sikerült megvalósítani. Pintér Tamás barátom javaslatára kezdtem alkotótársakat keresni egy 56-os musicalhez. Remek partnerre és barátra találtam Horváth Péter szövegíró személyében. Az 56 csepp vér két sportcsarnokbeli bemutatója grandiózusra sikerült, mondhatni multimédiás show lett belőle. 24 kamerás felvétel készült az előadásokról, majd abból egy film. Babos Gyuszi hangszerelte a darabot. Kaszás Attila játéka fantasztikus emlék marad, szívét lelkét beleadta. Fél évre rá meghalt, a filmbemutatót sem érhette meg. Sajnos a színházi adaptáció nem jött létre. Mára úgy tűnik teljesen átpolitizálódott a színházi világ, a művészi érték nem számít, klikkek vannak, nehéz terep.

http://www.otvenhatcseppver.hu/ vagy http://www.56cseppver.hu/

A Retro musicalt még Léner Péter rendelte a József Attila Színház számára, de elment nyugdíjba. Az új vezetés átíratta 4 szereplősre, 2 helyszínre, mert drága bemutatni. Így még a fiókban marad. A mi életünkről szól, érdekes és fontos darab, kicsit röhögős, kicsit sírós, majd egyszer talán színpadra kerül.

Az Erdei karnevál egy mesejáték. A történetet, mely nem egy kerek történet, 6-8 életkép mutatja be. Az erdő olyan, mint a társadalom, benne az állatok olyanok, mint az emberek. Az állatok megformálta emberi jellemek, emberi történetekké formálják az erdei mesét. Nagyon érdekes, egyelőre még ez is a fiókban van, pedig 6-70 év között mindenkinek érdekes lenne. Utóbbi kettő is Horváth Péterrel közös darab.

Omegán kívül

Ami még az Omegán kívüli munkáimat illeti, Bors Jenő ötlete alapján 1983-ban készítettem el a Szintetizátorvarázs című albumot a Szalay testvérek műszaki hátterével. A kettős Liszt-Wagner évforduló adta a témát. Mai füllel esetleg kezdetlegesnek tűnhet az a próbálkozás, de mindig korán nyúltunk új technikai elemekhez. Izgalmas hangzást sikerült létrehozni, néhány technikai megoldás később beépült az Omega produkciókba is.